img1
InSpiegeling is een praktijk voor ouders, en kinderen, adolescenten en jong volwassenen die stress ervaren.
Belangrijke gebeurtenissen in je leven bepalen je levensverhaal en hoe jij in de wereld staat. Als jij je krachten kent en door jezelf en anderen hier in wordt gewaardeerd, krijg je een positief gevoel en gaan je ogen sprankelen. Je kan de wereld weer aan, zelfbeeld en weerbaarheid groeien. Je hoeft niet meer te vluchten (wegduiken), bevriezen of vechten. Je krijgt weer ruimte om fijne gedachten te hebben. Dat alles merk je aan je veerkracht, creativiteit en optimisme.


Mijn specialisaties zijn scheiding en ouderschap(splan)), adoptie, hechting, trauma, ADHD en ASS. 

Bij scheiding van ouders is een ouderschapsplan nodig. Dit kunnen we samen opstellen Voor nu en in de toekomst. Jullie blijven na scheiding de ouders en hoe ga je daarmee om. Kinderen krijgen bij scheiding van hun ouders te maken met vragen rond loyaliteit, vertrouwen, schuld, omgaan met twee huizen, verdriet, boosheid.

Bij adoptie komen vragen over ouderschap, hechting, identiteit, roots en de mening van anderen.

Hechting en ontwikkeling, hechting en gedrag. Soms is de relatie tussen ouders en kind gecompliceerd door gebeurtenissen, gedrag of ontwikkeling. De band tussen ouders en kind lijkt iets van zelfsprekends maar is dit niet altijd. Bij vragen of twijfels ove de hechting voel je je snel onzeker en ervaar je stress.  Opvoeden, opgevoed worden, je identiteit en eigen weg in het leven vinden, zijn  bronnen van stress voor jou en je omgeving.

Er kunnen ingrijpende gebeurtenissen zijn geweest of komen zoals scheiding, adoptie, een geboorte, verhuizing, overlijden van een dierbare, verlies van werk, migratie. Heftige gebeurtenissen geven elk meer dan de gewone dagelijkse stress.

Het gedrag van een gezinslid kan vragen oproepen en stress geven waardoor behoefte aan hulp ontstaat. 

School kan stress ervaren of geven.

Leren op eigen benen te staan als adolescent en jong volwassene is niet eenvoudig en kan veel stress oproepen.

Levensvragen als: wie ben ik, waar kom ik vandaan, wie wil ik zijn, wie moet ik zijn, voldoe ik wel geven vaak stress.